7 ITEM WAJIB WAKTU TRAVEL

Posted by Admin SS Pharma on

Nak travel memang best..

samada secara berkumpulan, berpasangan ataupun secara solo, pastinya kita mengimpikan untuk travel dan melihat dunia luar..

Jadi kami berikan #7ItemWajibWaktuTravel untuk anda.. 

#1 PASPORT Pastikan anda tidak tertinggal pasport sebelum anda bergerak ke airport. bayangkan anda ketinggalan pesawat hanya kerana tertinggal pasport!! jangan lupa juga untuk memohon visa jika anda ke negara-negara yang memerlukan anda untuk mendapatkan visa. negara-negara ASEAN tidak memerlukan anda untuk memohon visa sebelum memasuki negara mereka.

#1 PASPORT

Pastikan anda tidak tertinggal pasport sebelum anda bergerak ke airport.

bayangkan anda ketinggalan pesawat hanya kerana tertinggal pasport!!

jangan lupa juga untuk memohon visa jika anda ke negara-negara yang memerlukan anda untuk mendapatkan visa.

negara-negara ASEAN tidak memerlukan anda untuk memohon visa sebelum memasuki negara mereka.

 

#2 MATAWANG TEMPATAN kadar tukaran wang adalah berbeza-beza mengikut  syarikat pengurup wang. oleh itu anda boleh membandingkan antara satu pengurup wang dengan yang lain. Pastikan anda telah menukar matawang negara yang anda sebelum anda ke airport.  ini kerana kadar tukaran di airport lebih rendah kerana kos operasi mereka yang lebh tinggi. elakkan juga daripada menukar wang di negara yang anda lawati kerana selalunya kadarnya akan lebih rendah.

#2 MATAWANG TEMPATAN

kadar tukaran wang adalah berbeza-beza mengikut syarikat pengurup wang. oleh itu anda boleh membandingkan antara satu pengurup wang dengan yang lain.

Pastikan anda telah menukar matawang negara yang anda sebelum anda ke airport.

ini kerana kadar tukaran di airport lebih rendah kerana kos operasi mereka yang lebh tinggi.

elakkan juga daripada menukar wang di negara yang anda lawati kerana selalunya kadarnya akan lebih rendah.

#3 SMARTPHONE Smartphone adalah satu keperluan yang sangat penting ketika travel di negara asing. selain daripada mengambil gambar untuk kenangan, Smartphone sangat penting untuk mendapatkan maklumat serta sebagai peta jika anda tersesat. dapatkan simkad kembara yang boleh didapati airport negara yang anda lawati. simkad kembara ini adalah untuk pelancong yang melawat negara itu untuk masa yang singkat jika anda tidak mahu gunakan perkhidmatan roaming.

#3 SMARTPHONE

Smartphone adalah satu keperluan yang sangat penting ketika travel di negara asing.

selain daripada mengambil gambar untuk kenangan, Smartphone sangat penting untuk mendapatkan maklumat serta sebagai peta jika anda tersesat.

dapatkan simkad kembara yang boleh didapati airport negara yang anda lawati. simkad kembara ini adalah untuk pelancong yang melawat negara itu untuk masa yang singkat jika anda tidak mahu gunakan perkhidmatan roaming.

#BAGPACK Bagpack yang sesuai adalah sangat penting. Elakkan dari membawa bag banyak untuk memudahkan pergerakan dan mengurangkan risiko kehilangan. Kami tidak sarankan anda untuk membawa beg tarik (luggage bag) kerana ini akan menyukarkan anda untuk membawanya nanti. rancang travel anda dengan baik supaya anda boleh merancang pakaian dan keperluan yang perlu anda bawa.

#4 BAGPACK

Bagpack yang sesuai adalah sangat penting. Elakkan dari membawa bag banyak untuk memudahkan pergerakan dan mengurangkan risiko kehilangan.

Kami tidak sarankan anda untuk membawa beg tarik (luggage bag) kerana ini akan menyukarkan anda untuk membawanya nanti.

rancang travel anda dengan baik supaya anda boleh merancang pakaian dan keperluan yang perlu anda bawa.

#5 SUPPLIMENT  Suppliment adalah satu lagi keperluan yang perlu dibawa semasa anda travel. anda memerlukan tenaga tambahan untuk anda menggunakan sepenuhnya masa anda disana jadi kami sarankan Baraka 450mg -Habbatus Sauda​ yang  mudah untuk dibawa didalam pouch bag dan JUS 7 BENUA​ yang sangat mudah diselitkan kedalam beg anda.

#5 SUPPLIMENT

Suppliment adalah satu lagi keperluan yang perlu dibawa semasa anda travel.

anda memerlukan tenaga tambahan untuk anda menggunakan sepenuhnya masa anda disana jadi kami sarankan Baraka 450mg -Habbatus Sauda​ yang
mudah untuk dibawa didalam pouch bag dan JUS 7 BENUA​ yang sangat mudah diselitkan kedalam beg anda.

#6 UBATAN RINGAN Selain dari supplimen untuk memastikan anda terus kekal bertenaga, jangan lupa untuk bawa ubatan ringan supaya tidak memperlahankan momentun travel anda. kami sarankan untuk anda bawa sekali Minyak Black Seed Oil B4l marketing​ untuk luka-luka ringan seperti melecet dan gigitan serangga serta Urinex​ untuk mengelakkan dari terkena kencing kotor akibat jangkiran kuman.

#6 UBATAN RINGAN

Selain dari supplimen untuk memastikan anda terus kekal bertenaga, jangan lupa untuk bawa ubatan ringan supaya tidak memperlahankan momentun travel anda.

kami sarankan untuk anda bawa sekali Minyak Black Seed Oil B4l marketing​ untuk luka-luka ringan seperti melecet dan gigitan serangga serta Urinex​ untuk mengelakkan dari terkena kencing kotor akibat jangkiran kuman.

#7 SEMANGAT MENGEMBARA Bukan selalu untuk kita dapat peluang melihat negara luar. Gunakan sepenuhnya masa anda untuk melihat dan meneroka negara orang. Buat sedikit carian di internet sebelum ke sana dan buat rancangan perjalanan sebelum tiba masa berlepas.  dapatkan pandangan dari mereka yang pernah ke sana untuk tips-tips perjalanan. akhir sekali.. jangan lupa untuk berseronok melakukannya..!!!! semoga dengan sedikit tips ini dapat membantu anda merancang travel impian yang anda idamkan..

#7 SEMANGAT MENGEMBARA

Bukan selalu untuk kita dapat peluang melihat negara luar. Gunakan sepenuhnya masa anda untuk melihat dan meneroka negara orang.

Buat sedikit carian di internet sebelum ke sana dan buat rancangan perjalanan sebelum tiba masa berlepas.

dapatkan pandangan dari mereka yang pernah ke sana untuk tips-tips perjalanan.

akhir sekali.. jangan lupa untuk berseronok melakukannya..!!!!

semoga dengan sedikit tips ini dapat membantu anda merancang travel impian yang anda idamkan..


Share this post← Older Post Newer Post →