MANAFAAT SUSU IBU SEPANJANG HAYAT

Posted by Admin SS Pharma on

 

 

 

SUSU ibu merupakan makanan terbaik untuk bayi kerana mengandungi kesemua nutrien yang diperlukan bagi tumbesaran dan perkembangan otak bayi, mudah hadam dan sentiasa tersedia pada suhu yang tetap.
.
Di samping itu, bayi yang menyusu ibu sepenuhnya dari lahir sehingga enam bulan yang pertama, mempunyai tumbesaran yang baik dan sihat berbanding bayi yang tidak diberi susu ibu.
.
Susu ibu lebih selamat dan mengandungi semua nutrisi yang diperlukan oleh bayi yang sihat termasuk 160 asid lemak yang tidak didapati dalam susu formula.
.
Susu ibu juga amat penting sebagai imunisasi pertama bayi. Secara keseluruhan, nutrisi-nutrisi penting ini yang diberikan ketika bayi masih kecil membantu memberikan kesan jangka masa panjang terhadap perkembangan dan masa hadapan kanak-kanak.
.
Perkara ini disokong oleh Pengerusi Persatuan Susu Ibu Hospital Pusrawi, Dr. Asmah Yun Mat Sidek yang menyatakan bahawa penyusuan susu ibu memberikan seribu kebaikan kepada bayi dan ibu.
.
Kesan baik itu bukan hanya dirasai ketika bayi masih kecil namun kekal sepanjang hayat meliputi kesan terhadap perkembangan fizikal, mental, emosi dan pembentukan peribadi seorang anak.
.
Jadi, untuk para Ibu, mari amalkan produk Baraka 450mg kerana telah TERBUKTI Baraka dapat membantu Ibu-Ibu meningkatkan pengeluaran susu badan seawal 3 hari ‼️

#testimonibaraka450mg
#barakamembantuanda


Share this post← Older Post Newer Post →